vineri, 23 martie 2012

Cum functioneaza reiki?

Nimeni nu stie.
Orice in afara de "nimeni nu stie" sunt simple speculatii si pareri.

Sunt cei care speculeaza ca activeaza linia hara. Altii cred ca deschide chakrele. Iar altii cred ca te reconecteaza la energia divina. Sunt multe teorii.

In Usui Reiki Ryoho Gakkai, Usui spune in manualul pe care l-a dat studentilor lui : “nu mi s-a dat de catre nimeni aceasta metoda si nici nu am studiat ca sa capat putere psihica de a vindeca. Am realizat intamplator ca am primit putere de vindecare atunci cand am simtit aerul in felul acela misterios din timpul postului. Asa ca am greutati in a explica exact totul, chiar daca sunt cel care a gasit aceasta cale. Elevi si oameni inteligenti au studiat acest fenomen, dar stiinta moderna nu are o solutie. Dar cred ca acea zi va veni in mod natural.” Se pare ca nici macar cel care a descoperit-o nu stie cum sa o descrie.

Nu iti pierde timpul intrebandu-te cum functioneaza. Reiki nu poate fi prins de minte, poate fi doar cunoscut prin a face si a fi Reiki. Cand "faci" Reiki, mai mult ESTI Reiki decat "faci". Cand faci Reiki, esti in clipa de identitate pe care Usui a impartasit-o. In filmul "Matrix", Morpheus ii spune lui Neo ca "...mai devreme sau mai tarziu vei ajunge sa realizezi, asa cum am facut si eu, ca este o diferenta intre a cunoaste calea si a pasi pe ea". Tot ce ai citit pana acum reprezinta "a cunoaste calea". Cand practicam Reiki, pasim pe cale.

Gradul 1 Reiki este primul pas in Procesul Reiki. Abilitatea de a face Reiki este trecut catre practicant prin primirea unui acordaj sau a unei initieri de la un maestru Reiki. Acest acordaj este tot ce ai nevoie pentru a folosi energia vindecatoare Reiki in viata ta si a celor de langa tine.

Reiki poate fi folosit pe adulti, copii, animale si plante. Oamenilor, in general, le place sa primeasca Reiki si spun ca este un proces de relaxare si eliberare de stres. Un tratament obisnuit dureaza intre 45 de minute si o ora. In cazul copiilor si al animalelor, se merge de regula mai repede (sunt mult mai putin dispusi sa stea cuminti pentru o ora).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu