vineri, 23 martie 2012

Pozitiile de tratament reiki

Sunt cateva seturi de pozitii ale mainilor. S-a descoperit ca dr. Usui a folosit 5 pozitii ale mainilor si pe urma folosea Reiji (simtire) si Byosen (scanare) ca sa stie unde sa plaseze mainile. Hayashi se pare ca folosea 7 pozitii ale mainilor, la inceput. In clinica lui, erau 12 pozitii ale mainilor pe care cativa practicanti Reiki le foloseau impreuna pe persoana care primea tratamentul. Takata le-a standardizat intr-un sistem de pozitii ale mainilor care este obisnuit in Vest.

Un tratament Reiki implica oferirea Reiki folosind mainile. Pozitiile mainilor s-au stabilit de catre maestri Reiki de inceput, care au gasit ca aceste pozitii lucreaza bine in vindecarea majoritatii meridianelor si zonelor importante ale corpului. Seturile de pozitii, chiar daca folosesti cele 12 ale doamnei Takata, cele 7 ale lui Hayashi sau altele este un lucru bun de-a lungul intregului tratament.

Pozitiile mainilor au fost facute pentru oamenii care nu isi dezvoltasera Reiji si Byosen. Ele acopera majoritatea meridianelor si trateaza cele mai multe dintre organele majore si minore. Asa cum intimitatea cu energia Reiki se dezvolta cu practica, Reiji se va dezvolta natural si vei intui mai bine unde ar trebui sa se duca mainile tale. Byosen este predat in multe cursuri de grad 2 Reiki.

Adu-ti aminte ca Reiki este in a FACE si a FI. Vei invata mult mai multe facand decat citind o carte. Mai bine este sa inveti pozitiile mainilor si sa le folosesti. Vei observa, de-a lungul timpului, ca vei dezvolta un simt al momentului in care sa iti muti mainile si cat timp sa le tii intr-o zona.

Pozitiile mainilor sunt relativ usor de facut si, in general, corespund cu cele sapte chakre de baza. Fiecare pozitie se tine pentru 3-5 minute, mai mult sau mai putin. Ai incredere in intuitia ta. Vor fi momente in care vei vrea sa iti conduci mainile intr-o anumita zona a corpului si, in acest caz, increde-te in intuitie si fa asta. Sesiunile de Reiki se desfasoara cu pacientul complet imbracat. Cand lucrezi in apropierea partilor intime, mai bine pune-ti mainile la 4-6 centimetri deasupra zonei decat direct pe persoana.

Dupa acordajul tau de grad 1 Reiki este bine sa practici Reiki cat de multi poti. Auto-tratamentul ajuta sa inveti pozitiile mainilor si experienta de a oferi Reiki. Cea mai dificila parte la oferirea tratamentelor, la inceput, va fi timiditatea de a face Reiki si de a fi un canal limpede. Multi oameni se simt stangaci cand fac Reiki pe altii, la inceput. Atingerea unei alte persoane este un act intim si de incredere. E posibil sa te intrebi ce naiba faci acolo, daca faci corect sau te ingrijorezi in legatura cu ce pot gandi ei sau speri ca Reiki sa functioneze. In toate aceste cazuri, nu te astepta la nimic si tine-ti ego-ul in frau. Reiki va functiona chiar daca nu crezi tu in asta. Nu exista o cale gresita de a face Reiki. Sfiala de a atinge pe altii si de a practica Reiki va descreste in timp, pe masura ce ai mai multa practica in a trata pe altii. Nimic nu da mai multa incredere in sine decat practica.

Pozitiile mainilor pentru auto-tratament sunt aceleasi cu cele pentru tratarea celorlalti. Vei invata mult mai mult despre Reiki facand auto-tratament (si tratand pe altii) decat vei invata vreodata la un curs sau dintr-o carte.

Auto-vindecarea este un lucru minunat. Poti sa faci auto-tratament oricand. Poti sa faci asta in sedinte, in autobuz, in trafic sau in parc. Daca nu poti sa folosesti pozitiile traditionale, pune-ti mainile unde poti, fara sa sara in ochi celorlalti si lasa Reiki sa curga.

Usui, Hayashi si Takata au facut sa se inteleaga faptul ca anumite pozitii ale mainii (sau serii de pozitii) sunt asociate cu tratarea unor anumite boli/stari proaste. Usui a folosit 5 pozitii ale mainilor si apoi a folosit Reiji (cunoasterea intuitiva) si Byosen (scanarea energiei corpului persoanei care sa ghideze la plasarea mainilor) pentru a sti ce zone trebuie tratate. Acest lucru implica faptul ca ei stiau ce trebuie tratat si isi pozitionau mainile acolo, pentru a ghida energia spre locurile unde era nevoie. Arata un anumit nivel de abilitate. In Usui Reiki Ryoho Gakkai in Japonia, nu iti este permis sa studiezi gradul 2 pana cand nu ti-ai dezvoltat Reiji.

Ca sa incepi sa faci Reiki, foloseste pozitiile mainilor. Acestea au fost dezvoltate de Usui, Hayashi si Takata ca un ghid general pentru aceia care nu dezvoltat inca Reiji si Byosen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu