vineri, 23 martie 2012

Principiile reiki

Sistemul Usui Reiki a fost un sistem de iluminare care iti permitea sa te vindeci si sa ii vindeci si pe ceilalti. A fost facut sa te conectezi cu si sa te sincronizezi cu Sursa Universala de iubire, lumina si armonie, pana cand iti dai seama ca esti si ai fost tot timpul. Sistemul este o metoda de vindecare de auto-depasire. Sunt foarte putini instructori care predau Reiki in aceasta maniera si, in Vest, cei mai multi predau sistemul doar ca un sistem de vindecare si, mai mult de atat, predarea este o afacere.

Principiile s-au dat ca sa fie spuse in fiecare zi, cu mainile tinute in pozitia Gassho. Mai mult de atat, ele se spuneau inainte de meditatie si inainte de Hatsurei Ho (o tehnica de meditatie puternica). Gandindu-te la ele in timpul zilei ajuta, de asemenea. Cand integrezi aceste lucruri simple in viata ta si in modul tau de a fi, s-ar putea sa afli ca ele vor fi acolo cand vei incepe sa te superi, sa te ingrijorezi sau nu esti bun cu ceilalti. In acest fel inveti sa vezi conditionarile din tine, sa intelegi de ce faci aceste lucruri si sa te vindeci. Multi afla ca daca le spui des (de exemplu : doar astazi fara manie, fara ingrijorare, fii recunoscator si umil, lucreaza pe tine cu sarguinta, fii bun cu toti) incepi sa devii constient ca esti exact asa.

Sunt multe interpretari ale principiilor, pentru ca este foarte greu sa traduci din japoneza niste cuvinte care integreaza in ele un mod total diferit de gandire. Fiecare dintre noi poate gasi intelesuri noi.

Una dintre traduceri este:
" Doar astazi, nu te enerva,
Doar astazi, nu te ingrijora,
Arata-ti recunostinta fata de ceilalti,
Devoteaza-te muncii tale (lucreaza cinstit cu tine),
Fii bun cu toate fiintele vii".

O alta traducere poate fi:
" Numai astazi:
Nu te supara!
Nu te ingrijora!
Multumeste pentru multele binecuvantari primite!
Lucreaza sarguincios!
Fii bun cu oamenii!"

Si pot fi multe altele: "incepand de azi...", "macar azi..." si asa mai departe. Foloseste ce ti se potriveste cel mai bine. A le spune pare un lucru foarte simplu si este, iar ele vor fi langa tine cand vei avea nevoie.

Unii se pot intreba ce inseamna “fara manie, fara ingrijorare”. Asta nu inseamna sa nu fii maniat si nici ingrijorat in sensul in care le folosim in mod curent, ci ceva cu totul diferit. Principiile vin de la Imparatul Meiji si sunt parte a traditiei budiste. Mania este un atasament, o pretindere ca noi, ceilalti si situatiile din intreaga lume nu ar fi cum sunt de fapt, ci cum vrem, ne dorim si conform gandirii conditionate, este nevoie sau trebuie sa fie. Daca a ta constiinta este fara manie, ai putea incepe sa vezi (la inceput, iti vei constientiza reactia dupa un eveniment, mai tarziu vei constientiza in timp ce reactionezi si in sfarsit inainte sa reactionezi) conditionarile pe care le folosesti ca sa creezi aceasta manie in tine. In acest punct poti intr-adevar sa fii fara manie, pentru ca vezi ego-ul si conditionarile care creaza mania in primul rand, si esti liber sa raspunzi situatiei prin a “fi” mai degraba, decat sa reactionezi la cum vrei sa fie situatia.

Cand ne enervam la ce se intampla, ce face celalalt sau nu face, creem aceasta manie in noi. Conditionarile noastre (crezurile) fac asta automat. Un nume pentru aceste conditionari este ego.

"Lucreaza cu sarguinta" inseamna sa iti constientizezi constrangerile, sa le accepti si sa le lasi sa fie vindecate.

Daca spui principiile dimineata si seara zilnic, de ceva timp, deja ai observat ce efect au asupra ta. Cand le spui des, ele au efectul de a transforma mintea, cu fricile ego-ului, manie si ingrijorare, intr-o focalizare extraordinara asupra misiunii vietii tale, constientizare, recunostinta si compasiune fata de toti.

La inceput vei reactiona cum ai facut-o intotdeauna, din cauza ego-ului si ale constrangerilor lui. Pe masura ce practici principiile mai mult, ele incep sa devina parte din constiinta ta. Si apoi, cand ceva nefavorabil se intampla, se poate inca sa reactionezi dar, dupa aceea, sa iti aduci aminte de principii si sa preiei controlul. Cu trecerea timpului vei vedea ca in timp ce reactionezi iti aduci aminte de principii si opresti reactia. Mai tarziu devii constient de acest tipar si efectul lui si opresti reactia din ce in ce mai devreme. In final, esti liber de aceasta constrangere si liber sa raspunzi situatiei cu blandete.

Aceasta este baza principiilor si modul cum functioneaza ele. Spune-le zilnic si practica, practica, practica! Ele vor fi acolo pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu