vineri, 23 martie 2012

Nivelele reiki

In practica actuala in America si Japonia, Reiki este invatat pe nivele si prin acordaje, de catre un maestru Reiki. Sunt trei nivele folosite in general, desi in scolile Usui/Tibetan a fost adaugat gradul IIIa.

Gradul I – Reiki Grad I (numit Sho Den in Japonia) este predat celor care vor sa invete sa foloseasca Energia Reiki. Cursul este tinut de catre un Maestru Reiki, instruit sa dea mai departe acordaje si sa predea Reiki. Sunt acordaje diferite prin care se da energia Reiki unui student. Sistemele traditionale de vindecare Usui folosesc patru acordaje. Depinzand de Scoala de Reiki la care cineva invata, un curs de Reiki I contine, in general, pozitiile mainilor folosite atunci cand trimiti Reiki tie sau altora, principiile Reiki si istoria Reiki. Apoi primesti acordajele. Reiki I este predat de unii pentru a vindeca la nivel fizic. Unele scoli adauga informatii despre efectele energiei asupra organelor si indicatii despre boli si cum sa le tratezi. Unele scoli spun ca Reiki I vindeca la nivel fizic.

Unele scoli non-traditionale adauga informatii despre chakre. Ei mai pot adauga o istorie speculativa cum ca Reiki vine din Tibet. Unele scoli predau simbolul puterii cu nivelul I. Multe scoli non-traditionale folosesc un singur acordaj pentru nivelul 1.

Gradul II – Reiki Grad II (numit Oku Den in Japonia) invata cele trei Simboluri Reiki si studentului i se da un alt acordaj. Unii conceptualizeaza Nivelul II de Reiki ca fiind o aprofundare a experientei Reiki si un mai mare angajament in Reiki. Reiki II se crede ca vindeca la nivel Emotional, in timp ce altii cred ca Reiki vindeca intotdeauna la toate nivelele. Sunt invatate Simbolul Puterii, Simbolul de Vindecare Mental/Emotional si Simbolul de Distanta. Sunt predate semnificatiile si aplicatiile lor. Unele scoli insista pe o traditie orala (aceasta este adaptare a liniei vestice Takata, nepracticata in Japonia). Diferite scoli au diferite perioade de timp cerute inainte de predarea gradului II (de obicei trei luni intre gradul 1 si gradul 2).

In general, gradul 2 include cele trei Simboluri Reiki (Focalizare, Armonie si Conectare), Vindecarea Mental/Emotionala, Vindecarea la Distanta si inca un acordaj.

Scolile non-traditionale adauga tehnicile scanarii si tehnica beaming (radiant). Altele adauga practici spirituale incluzand tehnici new-age, maestri spirituali, cristale, practici tibetane si altele. Timpul intre grade difera si, in unele scoli, gradul 1 si gradul 2 sunt predate in acelasi sfarsit de saptamana.

Gradul III (Nivelul de Maestru) – Reiki Nivel III (numit Shinpi Den in Japonia) este Nivelul de Maestru in Reiki. Gradul 3 Reiki este predat de unii ca vindecare la nivel spiritual. Se invata Simbolul Usui de Maestru. Simbolul Usui de Maestru completeaza cele trei simboluri invatate la gradul 2. Unele traditii cer un mare angajament din partea studentului si se creeaza o legatura puternica intre student si maestru. Maestri sunt instruiti cum sa initieze pe altii in Reiki, folosind procesul de acordare. In general, Nivelul III include Simbolul Usui de Maestru (simbolul de imputernicire), semnificatia lui si aplicatiile, procesul de acordaj si practica in aceasta aplicatie si cum sa instruiesti pe altii.

Scolile non-traditionale adauga trei simboluri aditionale. Acestea sunt Simbolul Tibetan de Maestru (Dumo), Simbolul Sarpelui de Foc si Simboul Raku. Procesele de acordare sunt si ele modificate cu diverse tehnici tibetane de respiratie si circuitul microcosmic din chi kung. Scolile Usui/Tibetan si alti Practicanti Independenti au adaugat nivelul IIIa intre gradul II si gradul de Maestru. Gradul IIIa este adesea numit Pregatire Avansata in Reiki (ART), desi aceste tehnici nu sunt "avansate" si, tehnic vorbind, nici Reiki nu sunt. Unele din tehnicile care pot fi incluse aici sunt : Meditatii Reiki folosind simboluri pentru rezolvarea problemelor si manifestarea telurilor, Reiki si cristalele, realizarea unei retele de cristale, meditatii Reiki pentru a iti intalni "ghizii Reiki", Acordajul de Vindecare Reiki, simbolul tibetan Antahkarana si o meditatie pentru folosirea ei, pozitia Hui Yin si Respiratia Violet. In aceasta impartire, in Nivelul IIIb se invata un adaos de trei simboluri "tibetane" si cum sa executi un acordaj. Nivelul IIIa este un nivel in plus, adaugat in Reiki in scolile Usui/Tibetan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu